3.1.08

Nieuwjaar

Allereerst wil iedereen die dit leest een gelukkig en gezond 2008 toewensen.
Voor de mensen waarmee ik al wat plannen voor dit jaar heb gemaakt, vraag ik nog wat geduld te hebben.

Ik heb voor het eerst van mijn leven oliebollen gebakken. Het is hier op de boerderij namelijk een traditie geworden dat de medewerkers na middennacht naar de boerderij komen om het nieuwe jaar te vieren.
Mijn oom heeft dat vanaf het eerste jaar dat hij hier was ingevoerd en de mensen toen ook al op oliebollen getrakteerd (naast de vele sterke drank en de nodige biertjes).
We ontkwamen er dus ook dit jaar niet aan om oliebollen te bakken. Mijn tante die ze elk jaar bakt, was deze keer niet in staat om zolang te staan. Maar traditie is traditie en dus was het mijn taak om dit jaar de oliebollen te bakken.
Gelukkig hoefde ik het beslag niet zelf te mengen, want het gaat om een behoorlijke hoeveelheid.
Tien kilo bloem en de nodige gist en krenten en rozijnen zijn door de dorpsbakker gemengd tot een enorme hoeveelheid beslag.
Bakken hebben we dus wel zelf gedaan. Veel werk, maar wel enorm gezellig en oppassen dat de warme bollen niet onder mijn handen werden weggegeten.
De schuur direct naast de boerderij werd verwarmd met heteluchtkanonnen, beetje versiert en met fafels voor de drank en de hapjes en de oliebollen.
Direct na 12 uur druppelden de medewerkers en hun gezinsleden en als ze bezoek hadden, kwamen die ook mee, de schuur binnen. Beste wensen en talloze kussen werden na dat tijdstip bijna constant uitgewisseld.
De eerste dag van het jaar is dus een kort dagje voor me geworden, want ik ging pas na 5 uur naar bed en moest toch weer voor een aantal mensen het middageten verzorgen. Maar een troost had ik, er waren medewerkers die het ook laat hebben gemaakt en die toch weer kort na 8 uur aan het werk moesten.
Zo is het leven dus ook op een megaboerderij.

1 commentaire:

nico a dit…

ha schoonheid jij ook een heel goed en gelukkig nieuwjaar mag het een mooi jaar worden met vele geile gebeurtenissen spreek je hoop ik snel weer kusss en geile likjes

Nico